Atgal

Darbuotojų sauga ir sveikata – ir darbdavio, ir darbuotojo atsakomybė.

2023 04 28

Nėra didesnės vertybės už žmogaus sveikatą ir gyvybę, todėl darbuotojų saugai ir sveikatai niekada nebūna per daug dėmesio.

„Grinda” kasmet pažymi Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną – ir darbuotojai patys aktyviai įsitraukia į šios dienos proga organizuojamas veiklas:

Psichoterapeutas ir grupių terapeutas profesorius Eugenijus Laurinaitis padėjo atpažinti streso priežastis ir pasidalijo patarimais, kaip valdyti stresą (auksinė profesoriaus streso valdymo taisyklė – įrašo pabaigoje).

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Živilė Valiulienė priminė priešgaisrinės saugos taisykles: dūmų detektoriai, gaisro signalizacija, evakuacijos schemos ir reguliarūs mokymai padeda išvengti tragiškų pasekmių.

Praktiniai mokymai „Užgesink gaisrą“, kuriuos vedė Valstybinio priešgaisrinio skyriaus profesionalai Vytautas Paliukas ir Jacek Romančik, padėjo susipažinti su pagrindiniais gaisro gesinimo principais, sužinoti, kaip naudoti skirtingų tipų gesintuvus. Smagūs, nuotaikingi mokymai :)

„Grinda“ įsipareigoja ir toliau siekti užtikrinti saugią ir sveiką darbo aplinką visiems darbuotojams. Tikime, kad mūsų (darbdavio ir darbuotojų) bendras tikslas yra didinti saugumo ir gerovės lygį, ir džiaugiamės kartu siekdami šio tikslo.

 

* Auksinė prof. E. Laurinaičio streso valdymo taisyklė: „24 = 3 x 8”. Tad 24 paros valandos turėtų būti po lygiai dalijamos darbui, pomėgiams ir miegui. Nes „Gerai dirba tas, kas gerai pailsi“.