Atgal

Mėlynoji vėliava Valakampių paplūdimyje

2023 05 03

Šiais metais pirmąjį kartą Valakampių pirmasis paplūdimys yra įvertinamas ypatingu simboliu – „Mėlynąja vėliava“. Tai yra aukščiausias tarptautinis paplūdimių kokybės ženklas, atpažįstamas visame pasaulyje.

Šiais metais Tarptautiniai „Mėlynosios vėliavos“ sertifikatai suteikiami Vilniaus viešiesiems Balsio (Žaliųjų ežerų), Žirmūnų ir 1-ųjų Valakampių paplūdimiams - ir tai yra vieninteliai Lietuvoje gėlavandeniai paplūdimiai, įvertinti tokiu aukštu tarptautiniu apdovanojimu.

Siekiant šio įvertinimo, populiarusis Valakampių paplūdimys vasarą pasitiks gerokai pasikeitęs: sporto entuziastus džiugins naujai įrengta paplūdimio futbolo aikštelė, atnaujintos tinklinio ir krepšinio aikštelės, įrengtas geriamojo vandens šaltinis. Šiuo paplūdimiu galės mėgautis ir lankytojai su judėjimo negalia – jiems bus įrengtos pritaikytos persirengimo kabinos ir tualetai.

Teisė iškelti Mėlynąją vėliavą suteikiama įgyvendinus 33 griežtus švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosaugos valdymo, saugumo ir paslaugų kokybės reikalavimus. Mėlynosios vėliavos sertifikatas suteikiamas tik vienam sezonui. Jei paplūdimių būklė patikrinus neatitinka privalomų kriterijų, Mėlynoji vėliava privalo būti nuleista. Šios vėliavos Vilniaus paplūdimiuose suplevėsuos birželio 1-ąją dieną.

Mėlynoji vėliava plevėsuoja daugiau kaip 4 tūkst. geriausių pasaulio paplūdimių 50-yje pasaulio šalių. Lietuva šioje programoje pradėjo dalyvauti 2001 metais.