Atgal

CIPP - Inovatyvi technologija iš svetur

2023 05 05

Kanalizacijos ir vandentiekio sistemų remontas yra svarbi infrastruktūros dalis, o šių sistemų remontas gali būti brangus, ypač daug laiko reikalaujantis ir gyventojus erzinantis procesas. Kadangi kanalizacijos ir vandentiekio sistemos yra giliai po žeme, remontui reikalinga sunaikinti vejas ar kitą įvairią dangą. Tačiau yra moderni technologija, kuri leidžia atkurti pažeistas sistemų dalis be jų iškasinėjimo - CIPP. Šios technologijos dėka sutvarkėme ir Šaltkalvių gatvėje esantį vandens nuotekų šulinį.

Kaip reikėtų naudoti CIPP technologija?
CIPP technologija, kurioje yra speciali kietėjanti medžiaga, vadinama reagentu (derva), yra impregnuojama į specialų audinio sluoksnį. Šis audinys yra suvyniotas aplink inversijos vamzdžio vidurį ir įtraukiamas į kanalizacijos ar vandentiekio sistemą. Paskui vamzdis yra išpučiamas karštu oru, kad medžiaga taptų tvirta ir prikibtų prie vamzdžio sienos. Taip vandentiekio sistema yra izoliuojama iš vidaus.
CIPP procese, kai medžiaga sukietėja, ji polimerizuojasi, t.y. monomerų grandinės jungiasi į ilgesnius polimerų grandines, o galutinis produktas yra tvirta medžiaga, kuri padengia vamzdžio sieną. Geriausia šios technologijos savybė yra ta, kad renovuojant vamzdžius jų darbas ir funkcionalumas nėra nutraukiamas.