Atgal

Atviri duomenys didina veiklos efektyvumą

2023 06 20

„Grinda“ atveria duomenis apie paviršinių nuotekų projektų suderinimų, reikalingų statybos leidimui gauti, eigą.

Nors dabartinis paviršinių nuotekų tvarkymo reglamentas reikalauja išnagrinėti galimybę lietaus nuotekas infiltruoti į gruntą savo sklypo ribose, tačiau intensyviai urbanizuotose miesto vietose infiltracinių įrenginių pastatymo galimybės yra itin ribotos. Tokiais atvejais prisijungimas prie centralizuotos lietaus nuotekų tvarkymo sistemos yra viena iš nedaugelio alternatyvų. Būtent todėl už paviršinių nuotekų tvarkymą Vilniaus mieste atsakinga „Grinda“ kiekvieno naujo objekto statybos atveju turi nuodugniai įvertinti visas technines prisijungimo prie centralizuotų paviršinių nuotekų tinklų galimybes ir sąlygas.

„Mūsų noras ir siekis – į kiekvieną tinkamai parengtą užklausą atsakyti kuo greičiau ir sutrumpinti derinimo laiką. Esame numatę kiekvienam klientui dėl projektų derinimo atsakyti per 20 darbo dienų, tačiau padidinę darbo efektyvumą šiuo metu tinkamai parengtus projektus suderiname per 8-9 darbo  dienas“, – sako Andrius Griškevičius, UAB „Grinda“ vadovas. 

Siekdami dar labiau paspartinti projektų nagrinėjimo terminus, bendrovės specialistai parengė išsamias prisijungimo prie paviršinių nuotekų tinklųprojektų rengimo rekomendacijas: bit.ly/PntProjektavimoRekomendacijos

Atsakydama į NT vystytojams visada aktualų klausimą „Kada pagaliau bus patvirtintas mano projektas?“, bendrovė savo interneto svetainėje bit.ly/PNTderinimas publikuoja interaktyvų infografiką, kuriame pateikia išsamią informaciją apie pateiktų projektų derinimo eigą. Toks duomenų viešinimas užtikrina, kad projektai nagrinėjami skaidriai ir nešališkai, o NT vystytojai ir projektuotojai gali tiksliau planuoti savo projektų suderinimo laiką.

„Grinda“ jau anksčiau yra atvėrusi dalį savo duomenų – bendrovės tinklapyje www.grinda.lt pateikia gatvių asfaltavimo terminus ir eigą, gatvių priežiūros rodiklius.