Atgal

Mažas akmuo didelį vežimą verčia

2023 06 28

Šeškinės gyventojai pastebėjo, kad trečiadienio nakties lietus išplovė dalį naujai įrengtos kaupyklos šlaito.

Projektuotojai, darbų rangovai ir lietaus nuotekų tvarkymo sistemas eksploatuojantys specialistai apžiūrėjo kaupyklos teritoriją ir valyklos įrangą. Paaiškėjo, kad 4 val. ryto vieną iš dviejų srauto paskirstymo kamerų užkimšo pašalinis objektas – maždaug 2 m ilgio plastmasinis vamzdis, tikėtina, srovės atneštas iš šiaurinės Pašilaičių dalies, kur plėtojami NT vystymo objektai. Dėl to buvo sutrikdytas vandens patekimas į paskirstymo šulinius, vandens srautas atkėlė šulinio dangtį ir, nutekėdamas per viršutinę aikštelę, nuplovė dalį šlaito.

Beje, lietaus nuotekų vamzdyne neretai aptinkame pašalinių objektų – nuo statybinių atliekų iki padangų ar prekybos centruose naudojamų vežimėlių.

Šiuo metu (15 val.) Šeškinės kaupyklos šlaitai ir teritorija sutvarkyta (rangovo lėšomis).

Ką šis įvykis parodė?

  • Šeškinės paviršinių nuotekų rekonstrukcija puikiai atliko savo pirminę užduotį – puikiai susitvarkė su lietaus srautais, nė viena sostinės centrinės dalies gatvė nebuvo užtvindyta.
  • Kaupykla – vis dar labai naujas objektas, augalija dar nesutvirtino jo šlaitų, tad šiam objektui vis dar reikalinga atidesnė inžinierių, rangovų ir eksploatuojančių įmonių priežiūra