Atgal

Baigėme Pylimo gatvės remontą

2023 07 08

Didelio miestiečių ir žiniasklaidos dėmesio sulaukęs Pylimo gatvės remontas užbaigtas! Negana to, kad Pylimo gatvė yra viena intensyviausių centrinės miesto dalies arterijų - remonto pradžia sutapo su karštu ir sausringu laikotarpiu; dėl sunkiajam transportui pravažiavus kylančių dulkių skundėsi čia gyvenantys, pro šalį einantys ar važiuojantys. Apie miestelėnų patiriamus nepatogumus rašyti straipsniai ir sukti televizijų reportažai.
 
O tada viskas baigėsi (beje, pagal iš anksto sudaryto plano grafiką, t.y., laiku.  Kelininkai techniką – kaip visada, be gėlių, šampano, aplodismentų ir skambių žodžių – perkėlė į kitas gatves ir jau senokai pamiršo Pylimo gatvės rūpesčius. O jų būta.
 
Apibendrinkime:
  • Pylimo gatvės atkarpos nuo Rūdninkų g. iki K. Kalinausko g. remontas apėmė 950 m.
  • Čia abipus gatvės pakeista 570 bortų, sutvarkyta 200 m šaligatvių dangos
  • Remonto metu paklota 3200 t asfalto – 2100 t apatinio ir 1100 viršutinio asfalto sluoksnio.
 
Darbus gerokai apsunkino:
  • Komunikacijų šuliniai. Po Pylimo gatve driekiasi ir ją kerta vandentiekio, buitinių nuotekų, šilumos tiekimo, dujų, elektros, telekomunikacijų tinklai. Kiekvieną inžinerinių komunikacijų šulinį, kiekvieną lietaus nuotekų trapą ir kiekvieną dujininkų kapą remonto metu tenka nuleisti (kad frezuojant nebūtų pažeista konstrukcija ir sandarumas), o baigus darbus atstatyti į ‘nulinį’ lygį (sulig asfaltu).
  • Intensyvus eismas. Galbūt būtų paprasčiau laikinai uždaryti gatvę ir ją kuo greičiau sutvarkyti. Variantas pasirinktas kitas, mažiau trikdžių įprastam miesto gyvenimui darantis remonto būdas, kai eismas gatve buvo beveik nestabdomas.
  • Orinės linijos. Ne visi atkreipia dėmesį, kad virš Pylimo gatvės driekiasi tiek aukštos įtampos kontaktinis troleibusų tinklas, tiek kiti komunikaciniai kabeliai. Kontaktinis troleibusų tinklas, beje, vietomis įrengtas taip žemai, kad didžiosios kelininkų frezos kabinomis jį kone kabino. Žinoma, Vilniaus viešasis transportas naktiniams darbams kiek anksčiau baigdavo maršrutus ir įtampą atjungdavo, tačiau mums tai reiškė papildomą rūpestį ir papildomus darbo laiko ribojimus.
Bet galiausiai galime paploti savo vyrams per petį ir – kaip visada, be gėlių, šampano, aplodismentų ir skambių žodžių – parodyti naują darbų grafiką.