Atgal

Žygimantų gatvės remontas užbaigtas!

2023 07 11

Žygimantų gatvės remontas užbaigtas!
Viena gražiausių Vilniaus gatvių, besidriekianti palei Neries upės krantą nuo Žaliojo tilto ir vedanti link Gedimino kalno, išsiskiria savita XIX-XX a. sandūrai būdinga architektūra. Per pastaruosius metus NT vystytojų pastangomis gatvės pastatai buvo atnaujinti ar sutvarkyti – dabar sutvarkyta ir gatvės važiuojamoji dalis!
Šioje gatvėje kartu dirbo ir NT vystytojai, ir kitų komunalinių įmonių rangovai; dėl darbų derinimo buvo rimtų vėlavimo rizikų, tačiau galiausiai galime pasidžiaugti: užbaigėme!

Tiesa, bent jau mums darbus teko vykdyti keliomis pamainomis:
Naktimis, kai eismo intensyvumas kiek mažesnis, tvarkėme gilumines važiuojamosios dalies pažaidas, atstatėme važiuojamosios dalies geometriją - atlikome frezavimo ir asfaltavimo darbus.
Dienomis (ne piko valandomis) dirbome ne važiuojamojoje gatvės dalyje - keitėme bortus (beje, čia miesto rūpesčiu pradėjome naudoti ne betono, o reprezentacinei gatvei labiau tinkančius ir ilgaamžius granito bortus!), tvarkėme lietaus nuotekų surinkimo sistemą, remontavome šaligatvį gatvės dalyje palei upę.

Skaičiai ir faktai:
Pakeitėme apie 500 granitinių kelio bortų;
Sutvarkėme apie 5700 kv. m važiuojamosios dalies;
Darbų metu panaudojome 570 t asfalto – tokiam kiekiui pristatyti reikia maždaug 50 sunkvežimių reisų.

Ir NATO šalių vadovų susitikimui dar nesibaigiant, jau kimbame į darbus kitose gatvėse. Vilnius yra numatęs šiemet atnaujinti 100 km gatvių, tad ilgai džiaugtis pasiekimais neturime laiko.