Atgal

Sunkioji technika – ir S. Konarskio gatvėje!

2023 07 20

Taip taip, laikas ir S. Konarskio g. dalies remontui. Čia suremontuosime 250 m atkarpėlę nuo sankryžos su V. Pietario gatve iki S. Konarskio gatvės 10 namo.

Kodėl čia?

Pirma priežastis: 2021-2022 m. gatvių skenavimo duomenys rodo, kad gatvės dangai šioje trumpoje atkarpoje jau labai prašosi remonto. Čia fiksuojami aukšti nelygumų (m/km), provėžų ir plyšių rodikliai, taip pat bendras gatvės dangos defektų būklės indeksas (lopai ir duobės) gerokai aukštesnis nei kitose atkarpose – siekia 3,43 (iš 5).

Antra priežastis: gatvių remonto prioritetų lentelėje šią atkarpą gerokai kilsteli faktas, kad eismas čia gana intensyvus (ypač rugsėjo-birželio mėnesiais): šioje gatvėje yra net 3 ugdymo įstaigos ir didžiausio Vilniuje kino teatro automobilių stovėjimo aikštelė.

Trečia priežastis (iš dalies susijusi su ugdymo įstaigų gausa): kada, jei ne dabar? Kada, jei nei iki mažųjų grįžimo į mokyklas?

Tad kokius gi darbus esame suplanavę?

Darbus pradedame nuo atskirų kelio bortų keitimo, šaligatvio remonto ir parengiamųjų darbų gatvės dangos remontui.

Šiems darbams įsibėgėjus, atliksime gatvės dangos frezavimo darbus;

Užbaigę šiuos darbus, paklosime naują ištisinio asfalto sluoksnį.

Pasinaudodami proga, Vilniaus vandenys atlieka kameros perdangos rekonstrukciją, tad toks kompleksinių darbų derinimas yra labai racionalus ir logiškas.

Todėl sakome: mažiau kalbų - geriau prie darbų!