Atgal

Po liūčių - susitvarkymo darbai

2023 08 08

Vakar meteorologinės stotys Vilniuje fiksavo liūtį, kuri pagal klimatologų kriterijus patenka į pavojingų reiškinių kategoriją (>15 mm kritulių per <12 val.)

Kaip pavyko susitvarkyti su iššūkiais?

-        Vietose, kur yra mūsų valdomi centralizuoti paviršinių nuotekų tinklai, sistema gerai susitvarkė su didžiuliu momentiniu kritulių kiekiu. Ypač džiugina Šeškinėje įrengtos kaupyklos darbas – maksimaliai užpildyta kaupykla sulaikė 25 tūkst. kub. m vandens ir, lietui jau aprimus, saugiai nutekino į T. Narbuto g.

-        Skeptikai sakys, kad buvo užtvindytas Savanorių prospektas? “Tik ta dalis, kur šiuo metu VMS rangovai vykdo remonto darbus”, atsakysime mes ir pateiksime pavyzdį: kitoje (jau suremontuotoje) gatvės pusėje lietaus nuotekų sistema puikiai susitvarkė su liūties iššūkiais.

Liūtis baigėsi - tačiau prasideda kiti su ja susiję darbai:

-        imsimės valyti Vilniaus gatves nuo smėlio ir žvirgždo sąnašų (nuo stačių šlaitų tekantis vanduo ant gatvių prineša didžiulius grunto kiekius) - įprastai tokie darbai užtrunka net kelias paras

-        lietaus nuotekų trapus valysime nuo nukritusių medžių lapų. Nors artimiausiu metu tokio intensyvaus lietaus, regis,  nenumatoma, bet visada geriau namų darbus pasidaryti iš anksto: kad lietus neužkluptų netikėtai.