Atgal

Baigėme asfaltuoti Vilniaus gatvę

2023 09 04

Vilniaus gatvės atkarpos nuo Žaliojo tilto iki Gedimino pr. remontas buvo vienas didžiausių šių metų iššūkių:

  • Šia trumpa – vos 300 m – atkarpa kiekviena kryptimi kasdien pravažiuoja po 4000 automobilių ir autobusų;
  • Čia esanti viešojo transporto stotelė “Vinco Kudirkos aikštė” yra trečia populiariausia pagal keleivių paklausą stotelė: autobusai ir troleibusai važiuoja kas 1-6 min. Net ir vėlyvuoju metu (po 21 val.) viešojo transporto intensyvumas yra didelis, čia driekiasi ir naktiniai autobusų maršrutai;
  • Rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje sostinės centre vyko didžiuliai renginiai, kurių metų viešojo transporto paslaugų aktualumas išaugo keleriopai;
  • Atliekant šios gatvės dangų remontą kontaktinis troleibusų tinklas galėjo būti atjungiamas tik vidurnaktį (o jau 5 val. ryto troleibusai vėl išriedėdavo į gatves). Tai reiškia, kad naktimis suplanuoti darbai turėjo būti atliekami per itin trumpą laiką nuo 24 iki 5 val.

Vis dėlto tinkamai suplanavę darbus, sugebėjome juos užbaigti laiku, be didesnių trikdžių naktimis dūzgiančiam šventiniam Vilniui.

Žinoma, vien frezavimu ir asfaltavimu viskas nesibaigia – čia toliau tęsiame šaligatvių remontą, toliau dirbame ties A. Goštauto g. žiedo prieigomis, o viso mazgo remontą numatome užbaigti iki 09-29.

Visų didesnių ar aktualesnių Grindos vykdomų projektų eigą galite stebėti čia.