Atgal

Baigėme Vilniaus gatvių skenavimo etapą

2023 10 05

Rugpjūtį pradėjome Vilniaus miesto gatvių skenavimą - tai svarbu siekiant objektyviai įvertinti gatvių dangų būklę, nusidėvėjimo lygį, dangų deformacijas ir kitus parametrus. Šiandien jau galime pranešti, kad baigėme pirmąjį šio proceso etapą - fizinį gatvių skenavimą. Nuskenavome visus suplanuotus 2150 kilometrų asfalto dangų - kiekvieną asfaltuotą gatvę, kiekvieną eismo juostą. Visi skenavimo duomenys sugulė į 22 TB medžiagos.

Džiaugiamės šį darbą atlikę greičiau nei planuota – ir reikia pripažinti, labai pasisekė su orais, mat esant drėgnai asfalto dangai skenavimo duomenys būtų netikslūs, būtų tekę laukti sausesnių prošvaisčių.

Dabar laukia kiti etapai - duomenų „suklijavimas” (viena eismo juosta šalia kitos, gatvių sankirtos ir tt.), duomenų apdorojimas ir vertinimas. Duomenis apdoros mūsų kolegos iš „Vilniaus plano", kurie jau pernai atliko šią užduotį.

Kai „Vilniaus planas" parengs apibendrintus duomenis ir žemėlapį, Vilniaus miesto savivaldybės infrastruktūros skyrius pradės dangų vertinimą, gatvių remonto poreikio ir biudžeto planavimą 2024-2026 m. laikotarpiui. Pagal tai bus sudėlioti konkretūs gatvių remonto planai tiek mums (Centrinėje Vilniaus dalyje), tiek kitoms Vilniaus mieste dirbančioms kelininkų įmonėms.