Atgal

Baigėme Ukmergės gatvės paviršinių nuotekų tinklo remontą

2023 10 12

Suremontavus šią tinklo atkarpą, sudarytos sąlygos per jį transportuoti tiek Ukmergės g., tiek šiuo metu dar tik statomo Nacionalinio stadiono teritorijoje susidarysiančias sniego tirpsmo ir lietaus nuotekas.

Paviršinių nuotekų tinklo atkarpos nuo Ozo g. iki Geležinio Vilko g. žemumos po Edukologijos žiedu būklė jau reikalavo rimtesnio remonto. 1250 m ilgio, DN 800–1000 mm skersmens tinklo remontui buvo pasirinktas CIPP metodas. Betranšėjinė CIPP (Cured-In-Place Pipe) technologija leidžia darbus vykdyti po žeme, neardant esamos gatvių infrastruktūros:

  • robotizuotomis kameromis tinklas nufilmuojamas iš vidaus, sutikslinamas pažeidimų pobūdis ir mastas;
  • kolektorius išplaunamas naudojant hidrodinaminę įrangą, mat per nusidėvėjusius vamzdžių sujungimus ar įtrūkius į vamzdyną patenka gruntas, kuris ilgainiui ženkliai sumažina vamzdyno pralaidumą;
  • išvalius grunto sąnašas, vamzdžių sienelės užsandarinamos: į vamzdyną įtraukiamas specialiai impregnuotas audinys išpučiamas karštu oru, kad prikibtų prie vidinės vamzdžio sienos, tuomet UV spindulių įrenginio pagalba sutvirtinamas. Taip iš vidaus izoliuotas vamzdynas tampa sandarus, atstatomas jo mechaninis atsparumas laikyti apkrovas.

Naudojant šią technologiją vamzdyno eksploatacinis laikotarpis prailginamas papildomiems 50 metų.

Tinklo remonto metu eismas buvo ribojamas minimaliai. Didžioji dalis darbų, kad remontas darytų kuo mažesnį poveikį transporto srautams, buvo atliekami naktimis.