Atgal

Pradėjome pavasarinį gatvių valymą

2024 03 04

Štai jau kelias paras Vilniuje nematyti jokių kritulių, o ir temperatūros stulpelis dienos metu nenusileidžia žemiau 0 C – ir tai yra gera žinia vilniečiams: galima pradėti valyti gatves.
Čia reikia pabrėžti, kad Vilniuje gatves valo ne viena įmonė:

  •  šaligatvius ir 1 m palei bortą valo teritorijas prižiūrinčios įmonės (taip, tos pačios, kurios atsakingos už šaligatvių, laiptų, kiemų, dviračių takų ir miesto žaliųjų erdvių priežiūrą);
  • -„Grinda” valo gatvių važiuojamąją dalį.

Gatvių važiuojamajai daliai valyti naudojame vakuumines šlavimo mašinas su drėkinimo funkcija, kad šepečiai į orą nekeltų dulkių kamuolių.


Jei šaligatvius, dviračių takus ir gatves prie borto valančios įmonės dėl palankių oro sąlygų jau ir anksčiau galėjo dirbti dienomis (nes jų darbai eismo beveik netrikdo), tai „Grinda“, kuri atsakinga už važiuojamosios gatvės dalies šlavimą, dienomis judrioje gatvėse dirbti tiesiog negali – būtų pernelyg trikdomas įprastas eismas, formuotųsi spūstys.


Išeitis - dirbti naktimis. Tačiau naktimis, esant neigiamai temperatūrai smėlio sąnašos užšąla ir sukietėja, jas sunkiau įveikia mašinų šepečiai. Be to, šluojant sudrėkinti paviršiai užšąla ir kelia papildomas rizikas eismo saugumui.
Tad atidžiai stebime orų prognozes bei gatvės paviršių temperatūrą ir gatves valome vos ištaikę palankesnes sąlygas