Atgal

Elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas

2024 03 07

Vilniaus miesto savivaldybės valdomų įmonių grupės mastu „Grinda“ inicijuoja pokyčius, kad jos vykdoma miesto priežiūros veikla mažintų poveikį aplinkai ir būtų vystoma atsižvelgiant į tvarumo bei žiedinės ekonomikos principus. Unikalus Bendrovės vaidmuo mieste – spręsti ne tik verslui, bet ir bendruomenėms iškylančius klausimus bei rodyti pavyzdį kitiems. Šios strateginės kryptys ir tikslai nurodo įsipareigojimą toliau būti viena matomiausių atsakingų bendrovių, kuri rodo efektyvaus valdymo ir atsakingo miesto išteklių panaudojimo pavyzdį kitiems bei nuosekliai investuoja į bendruomenei svarbius aplinkosauginius ir socialinius aspektus.

„Grinda“ – viena pirmųjų Lietuvoje įmonių, kuri, nesinaudodama valstybės ar ES fondų finansavimo parama, dar 2017 m. įsirengė saulės elektrinę. Ant 600 kv. m. druskų sandėlio stogo šlaito buvo sumontuoti 375 fotovoltiniai saulės moduliai, kasmet generuojantys apie 90 tūkst. kWh elektros. Ne mažiau svarbu, kad saulės jėgainė „nemokamai“ įkrauna įmonės naudojamus elektromobilius, ir akivaizdu: investicija pasiteisino ir atsipirko.

Planuojant tolesnę transporto parko plėtrą ir atsižvelgiant į automobilių rinkos tendencijas, iš tinklo įkraunamiems automobiliams skiriamas vis didesnis dėmesys. Galimybė gauti 14.011,56 Eur paramą iš jungtinio projekto „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“ pateikus paraišką Lietuvos energetikos agentūrai pagal paskelbtą kvietimą „Juridinių asmenų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas darbovietėse“ paskatino „Grindą“ suplanuoti įsirengti 20 elektromobilių įkrovimo prieigų.

Jungtinis projektas įgyvendinamas pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.

 

Pasinaudodama skirtu finansavimu „Grinda“ iki 2025-02-25 numato įsirengti elektromobilio įkrovimo stoteles šiais adresais:

  • Eigulių g. 32, Vilnius – 8 elektromobilių įkrovimo stotelės (16 prieigų).
  • Taurupės g. 12A, Vilnius – 1 elektromobilio įkrovimo stotelė (2 prieigos).
  • L. Giros g. 114, Vilnius – 1 elektromobilio įkrovimo stotelė (2 prieigos).