Atgal

Kas slypi už Vilniaus gyvūnų globos namų fasado?

2024 03 08


Atnaujintu Vilniaus gyvūnų globos namų kompleksu domisi ir statybos bei architektūros profesionalai. Išsamiau apie rekonstrukcijos iššūkius ir pritaikytus sprendinius rašo Statyba ir architektūra – žurnalas ir portalas apie statybų, architektūros, interjero ir kitas aktualijas.

‎‎Architektūrinės idėjos autorė Inga Martinonytė pasakoja gavusi užduotį įveiklinti senuosius komplekso pastatus, išplėsti gyvūnų laikymo vietų skaičių, suprojektuoti patalpas gyvūnų priežiūrai, veterinariniam gydymui ir edukacinėms veikloms, atskirti gyvūnų srautus bendrosiose patalpose, padėti sumažinti gyvūnams tenkantį stresą. Dar vienas svarbus siekis buvo pastato inžinerines sistemas suprojektuoti taip, kad tai palengvintų gyvūnų priežiūrą.

Gyvūnų globos namų rekonstrukcijos darbus vykdė UAB „Inti”. Daugiau kaip tris dešimtis metų įvairius statybos projektus įgyvendinančiai bendrovei šis buvo išskirtinis: funkcinių erdvių, pritaikytų gyvūnams, įrengimas vertė ieškoti naujoviškų organizacinių ir technologinių sprendinių.

Plačiau apie projektą: https://sa.lt/vilniaus-gyvunu-globos-namai-tapo-modernia-ir-jaukia-vieta-beglobiams/